Blogg

Instagram

Vi har beslutat oss för att enbart dokumentera vad vi gör på avdelningarna via låsta avdelnings konton på Instagram. Tag kontakt med era pedagoger på er avdelning så får ni uppgifter. Den dagen barnen slutar på förskolan tas familjen bort från kontot. 

Tvärgruppsdokumentationen har vi uppe på väggen i stora entrén. Titta gärna där!

Friskvårdsdagar

Sedan många år tillbaka har vi en friskvårdsvecka. Där vi prövar på olika fysiska och samarbetsavtal aktiviteter.

Vi prövar på hinderbana, friidrott, terränglöpning och så avslutar vi med vårt alldeles egna Hagenlopp på gården. Den veckan serveras det lite nya grönsakssorter/ utseende, maträtter och frukter.

Vattenlek

Idag har vår nya vattenlek installerats till barnens stora förtjusning.

 

Välkomna tillbaka!

Hej och väkomna tillbaka till ett nytt läsår.

Vi kommer att byta lösenord på de låsta sidorna så tag kontakt med er avd för att få lösenordsuppgifterna av pedagogerna.

Vi önskar dessutom Hanna Samuelsson som pedagog välkommen till oss detta läsår. Hon kommer att arbeta inne på Gula avd.

Nu börjar vi våra inskolningar och vi önskar barn och föräldrar hjärtligt välkomna till oss på Hagen.

Gårdsfest 

Idag bar vi inbjudna till våra vänner i församlingshemmet på Gårdsfest. Det bjöds på härligt lek och bus med hoppborg, såpbubblor, sång och mycket annat. Vi fick korv och efterrätt. 

 

Påskpysselvecka dag 2.

Här kommer bilder från dag 2 på vår påskpysselvecka. Många börjar ta form och färg. 

Påskpysselveckan

I dag startade årets påskpysselvecka. Vi kommer att ha tre dagar med pyssel gemensamt i hela huset. Här kommer lite bilder från dag 1:

Pyssel och lek.

Idag har våra äldsta barn varit och hälsat på våra vänner i församlingshemmet. Det bjöds på pyssel och lek. Mycket uppskattat och trevligt.

JAG SER DET SNÖA! HURRA 

Tack och adjö, massa med snö / C 5 år. 

Nobel middag

Idag firade vi Nobeldagen med en gemensam trerätters middag i lekhallen. De barn och vuxna som ville fick "klä upp" sig dagen till ära.

"Bruna bräckliga byggen"

Idag var de dags att lämna in vår fantastiska peppakakskoja för utställning på Fyren. Det är de äldsta barnen som gjort ritning samt byggt och pyntat detta bräckliga bygge. Det kommer att stå för uppvisningen fram till jul och vi hoppas att vi får många röster för chans att vinna årets tävling, så till alla föräldrar in och rösta.

julpyssel

 

Ikväll hade vi julpyssel i all ära för alla barn med föräldrar i huset! Julstämningen var på topp och jättekul att så många kunde delta! Tack och på återseende.

Nalledagen

Idag är det internationella nalledagen så idag har vi gosar med våra nallar och även fikat med en nallekaka.

Internationellaveckan

Som kanske många har lagt märke till så har vi Internationellaveckan i huset.

Vi har valt ut 5st länder vi tittar lite närmare på samt att vi äter maträtter från respektive land. Ta gärna en titt på era barns avdelningar för att se vilka fina pyssel barnen gjort.

Detta gör vi för att barnen ska få en inblick i andra länders kultur och att de kan se lite annorlunda ut men att vi är alla lika.

Vännerna i Kungaskogen

I år kommer vi att arbeta med temat -Vännerna i Kungaskogen bygger en koja.

Det är en bok och arbetsmaterial som tar upp vänskap, samarbete, relationer och naturkunskap på ett roligt och inspirerande sätt.  Barnen kommer att få lära känna Snick- , Snack, Raffe Räv, Bitis, Älgvis, Maraca och Hotta.

Friskvårdsveckans sista dag

Hagenloppet 2016 gick i dag av stapeln. Vi delade in barnen i olika startgrupper så alla skulle få bästa möjlighet till start. 

Vi pedagoger vill tacka alla underbara barn som gjort denna veckan möjlig! 

Friskvårdsveckan dag 3

Friidrott fick barnen testa på idag. Vi hade höjdhopp, längdhopp, häcklöpning och kasta kula. Barnen var så engagerade och hur duktiga som helst!